Bildung für Nachhaltige Ernährung und Lebensmittelwissenschaft

Nora Delvendahl

Gebäude MAR
Raum MAR 1030

Forschungsschwerpunkte

  • Außer-Haus-Gastronomie
  • Konsument*innenverhalten
  • Nachhaltige Ernährung
  • Psychologische Faktoren zur Förderung nachhaltigen Konsums
  • Storytelling/Narrative
  • Mitarbeit im Projekt BiTe
  • Mitarbeit im Projekt NRW KANN

Seit 04/2020
Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Bildung für Nachhaltige Ernährung und Lebensmittelwissenschaft, Technische Universität Berlin

09/2016 - 08/2018
MSc Psychology (research), Universiteit van Amsterdam                             

02/2017 - 01/2018
Research Intern und Research Assistant, Habit Lab, Universiteit van Amsterdam     

09/2011 - 06/2015
BSc Psychology with Professional Placement, Cardiff University                            

09/2013 - 06/2014
Placement Student, Emotional Development, Intervention/Treatment Lab, Institute of Psychiatry, King’s College London

Publikationen

2022

Delvendahl, Nora; Rumpold, Birgit A.; Langen, Nina
Edible Insects as Food-Insect Welfare and Ethical Aspects from a Consumer Perspective
Insects, 13 (2)
2022
ISSN: 2075-4450
Delvendahl, Nora; Dienel, Hans-Liudger; Meyer, Vera; Langen, Nina; Zimmermann, Jennifer; Schlecht, Martin
Narratives of fungal-based materials for a new bioeconomy era
Innovation: The European Journal of Social Science Research, 10 (3) :1–11
2022
ISSN: 1351-1610